Kirjaudu sisään:

Leasing – kallista vai järkevää?

Olemme vuosia käyneet mielenkiintoisia keskusteluita PK-yritysten rahoituskustannuksista. Suomessa moni pitää yhä nk. peruspankin tarjoamia vaihtoehtoja edullisimpina ja siksi toimimmekin usein “Kalustoratkaisuiden Lähettiläinä”. Rahoituskustannusten vertailu on tervettä ja sen pitäisi olla helppoa. Vaan kun ei ole. On limittiprovisiota, luottokorkoa, todellista vuosikorkoa, erilaisia hoitokuluja jne. Luonnollisesti eri tuotteet hinnoitellaan eri tavoin ja selviäähän rahoituskustannukset sitten tilinpäätöksestä.

Kun vertaamme suomalaisten yritysten tyypillistä tapaa hankkia kalustoa, niin käytännössä yrittäjä joko ostaa kaluston omaksi tai tekee leasing-sopimuksen. Leasing on vielä heikommin tunnettu Suomessa, toisin kuin naapurissamme Ruotsissa, ja siksi tulee väistämättä mieleen, miksi sitoisi varoja kassasta tai ottaisi lainaa ja sitoisi vakuuksia, kun on olemassa helpompiakin tapoja?

Lisäksi, itse tuotteet ovat aivan erilaisia: yrityksen taseen kannalta joko kassavarat pienenevät merkittävästi tai sitten pankin raha on velkaa. Sen sijaan leasing ei rasita tasetta ja täten yrityksen tunnusluvut pysyvät oleellisesti parempina esim. muita hankintoja/yrityksen kasvua ajatellen. Mahdollisissa yrityskaupoissakin tunnusluvuilla on merkittävä rooli!

Leasing-rahoitus ei alenna esimerkiksi vakavaraisuusastetta, jota rahoittajat katsovat nykyisin aivan ensimmäisenä vaikkapa luototuspäätöksiä tehdessään. Ja kun kassaa ei ole tyhjennetty kalustohankintoihin, niin extralla käteisellä voi vielä saada hyötyjä ostovelkojenkin puolelta.

Ja kun yrityksesi edellä mainitut tunnusluvut ovat kunnossa, niin me emme vaadi leasing-rahoitukseen myöskään reaalivakuuksia, vaan itse kalusto toimii rahoituksen vakuutena. Näin ollen nk. peruspankin vakuudet vapautuvat muuhun käyttöön.

Sitoisitko sinä omaa omaisuuttasi vakuudeksi ja käyttäisit kassavarasi kalustoosi? Yllättävän moni tekee niin.

Jäikö tämä mietityttämään? Ota yhteyttä, kerromme lisää leasing-rahoituksesta!